Blok-, stage- eller fyrfadslys?

Pingvinen & Pandaens bloklys spreder hygge i stuen

Alle lys soder til en vis grad. Og når man som jeg er vild med levende lys, så er det noget, man skal tænke lidt over. Med bivokslys er det dog en del nemmere 🙂

Der er lavet mange forskellige undersøgelser vedr. hvilke lys, der soder mest, når man taler om blok-, stage- og fyrfadslys. Undersøgelserne inkluderer dog kun paraffin- og stearinlys.

Konklusionen af undersøgelserne er, at fyrfadslys er de mindst sodende, stagelys de mest sodende og bloklys midt imellem.

Årsagen, til at fyrfadslys soder mindre, er, at de brænder langsommere. Til gengæld lyser de også mindre. Mange vil derfor vælge at tænde mere end ét fyrfadslys og derved er sodbesparelsen lige pludselig ikke mindre end blok- og stagelys.

Vælg derfor det lys, som du synes bedst om. Bivokslys brænder generelt langsommere end andre lys – det være sig stage-, blok- eller fyrfadslys.

Pingvinen & Pandaen har et stort udvalg af stagelys af 100% bivoks i forskellige størrelser: 19mm stagelys i 22cms længde, 19mm stagelys i 25cms længde, 22mm stagelys i 22cms længde og 22mm stagelys i 25 cms længde – Prisen er pr. par. Stigende procentvis rabat ved køb af flere par.

stagelys i vindue

Bivoksstagelys i vinduet – det luner i mørket

Pingvinen & Pandaen har også bloklys af 100% bivoks, og vi er i de allersidste testfaser med hvilken væge, der fungerer bedst med fyrfadslysene.

Står du og mangler kagelys til din lagkage, så kan du købe Pingvinen & Pandaens smukke kagelys her – så undgår du at puste petroleumssod udover kagen, inden den spises.

Moderne lyseslukker, der klemmer flammen ud

En lyseslukker/lyseklemme er uundværlig ligegyldigt hvilket lys man bruger – det begrænser sodningen ganske enormt, når du slukker dine levende lys.

lyseslukker